Купальники для вагітних

Під час вагітності кожній жінці дуже хочеться виглядати красиво і стильна. Особливо, якщо йдеться про поїздку на відпочинок. На щастя, сучасна пляжна мода для майбутніх матусь приємно дивує різноманітністю моделей і фасонів на будь-який смак і термін вагітності. Тому не доведеться жертвувати красою заради зручності.

Популярні моделі для майбутніх мам

Головна особливість купальника для вагітних – наявність вільного місця для зростаючого животика і спеціально скроєний ліф для підтримки грудей.

До числа найбільш популярних моделей входять наступні:

• Танкіні. Цей купальник підійде для жінок як на ранньому, так і пізньому терміні вагітності. Майка з широкими зав'язками або бретелями дозволить надійно зафіксувати груди і приховати животик, що виступає. Залежно від смаків можна обрати топ з драпіровкою, на зав'язках або вільну модель а-силуету. Ще одна перевага танкіні – його можна носити і після появи малюка. Маєчка відмінно приховає шрам від кесарева, розтяжки і в'ялість шкіри, яка нерідко з'являється після пологів.
  • Бікіні. Варіант для любительок сонячних ванн, що знаходяться на будь-якому терміні. Модель для вагітних відрізняється від стандартної плавочками з низькою посадкою і більш закритим ліфом з товстими лямками для надійної фіксації бюста. Іноді гумку на трусиках замінюють зав'язками, що особливо зручно для зростаючого животика.
  • Класичний злитий купальник. Має стандартний крій, але з вільнішою передньою частиною і регульованими бретелями. Іноді зона живота прикрашена горизонтальною драпіровкою, шнуруванням або спеціальними вставками з еластичної тканини, які дозволяють купальнику «збільшуватися» разом з животом. Існують також спеціальні моделі, що забезпечують невеликий бандажний ефект.
  • Свім-дрес. Ця романтична модель актуальна на будь-якому терміні вагітності. Купальник у вигляді коротенького сарафана а-силуету забезпечить майбутній мамі максимальний комфорт. Як і танкіні, ця модель прекрасно підійде і для післяпологового періоду.

На що звертати увагу при виборі купальника?

Купальник для вагітних має бути не лише красивим, але й максимально комфортним. Тому при виборі варто звернути увагу на наступні критерії:

• Чашки ліфа. Повинні добре підтримувати і фіксувати груди.Якщо у бюстгальтері є кісточки, вони мають бути м'якими і не доставляти дискомфорту.
  • Бретелі. Повинні мати регулювання по довжині, бути досить широкими і щільними, але при цьому м'якими.
  • Сіточка-підкладка на животі. Цей елемент забезпечить додаткову підтримку і комфорт.
  • Розмір. Купальник не повинен здавлювати груди, впиватися в живіт або, навпаки, бовтатися і настовбурчуватися на тілі.
  • Висота трусиків. При виборі роздільного купальника, відмовтеся від моделей з високими плавками чи стрінгами. Краще віддати перевагу комфортним трусикам з низькою посадкою.

Яку б модель ви не обрали, пам’ятайте про крем з SPF, капелюху, парео або туніку, які допоможуть захиститися від сонця. Під час вагітності цей захист так само важливий, як і задоволення від морського бризу і водних процедур.