Інтернет-магазин купальників і пляжного одягу
Наші
телефони
Графік
роботи
10:00 - 19:00
Без вихiдних
Як вибрати злитий купальник за розміром?

Як вибрати злитий купальник за розміром?

Бікіні, монокіні, бандині – існує велика різноманітність одягу для купання, відпочинку біля басейну та на пляжі. Але, якщо узагальнити, то можна говорити про злиті і роздільні купальники. Ця стаття буде присвячена першому типу та процедурі його вибору.

Особливість злитих купальників

Виходячи з назви, стає зрозуміло, що злитий (закритий) – це суцільний купальник, що є однією річчю. Тобто він складається з верхньої частини – ліфа та нижньої – трусиків, які з'єднані завдяки цілісному крою або планкам. Найчастіше для походів у басейн чи спортивного плавання жінкам необхідно придбати саме закриту модель. Однак такий варіант складніше підібрати за розміром за рахунок додаткових критеріїв.

Чотири основні параметри вибору

Жіночі купальники варіюються від 40 до 56 розмірів, що визначається середньостатистичними пропорціями тіла. Купальний костюм для дівчинки залежить від віку дитини і, відповідно, її зростання. Таким чином, робляться такі виміри:

  • Зріст. Вимірюється стоячи, від верхівки до поверхні підлоги.
  • Обхват грудей – по визначних частинах.
  • Об'єм талії – найвужчої ділянки тулуба.
  • Об'єм стегон – по точках, що виступають, як і обхват грудей.

Нюанси вимірів

Використовуваний сантиметр має бути, по можливості, новим. Стара, розтягнута стрічка може дати спотворені результати.

Під час вимірювання сантиметр не потрібно затягувати. При цьому він повинен досить щільно прилягати до шкіри без просвітів.

Свої стандарти є у кожного бренду одягу для плавання, проте вони зазвичай стандартизовані. При покупці необхідно орієнтуватися на таблицю розмірів країни-виробника.

Важливо розуміти, що у багатьох європейських країнах, як і в нас, використовуються пронумеровані розміри, а не літери S, M, L, XL. Але при цьому сам розмір не співпадатиме зі звичними нам вітчизняними значеннями. Десь для перерахунку доведеться додати до європейського розміру від 3 до 6 одиниць, десь – забрати кілька пунктів.

Тому завжди орієнтуйтеся на таблиці порівняння розмірів.

Додаткові критерії вибору

  • При можливості річ слід приміряти одразу ж у магазині. Спробувати сісти у ньому, нахилитися, підняти руки тощо.
  • Потрібно звернути увагу на якість: тканина має бути приємною, а шви – маленькими та акуратними.
  • При зростанні більше 170 см рекомендується віддати перевагу виробу на розмір більше.
  • Жінкам з великим об'ємом грудей рекомендується віддавати перевагу купальникам на широких лямках.
  • Зробити фігуру на вигляд більш стрункою допоможе купальний костюм темних тонів.
  • На речі для плавання цілком можуть бути прикраси, проте вони ні в якому разі не повинні заважати руху чи приносити дискомфорт.

Підведемо підсумки

По-перше, необхідно дотримуватися правил вимірювання та вибирати новий сантиметр. По-друге, орієнтуватися слід розміри конкретної фірми. По-третє, корисно рухатися в новому купальнику та оцінити його зручність, перевірити якість виробу.

І додатково: незважаючи на те, що злитий – це закритий тип купальника, не можна однозначно назвати його нудним: він може бути досить відвертим, мати оригінальну форму і красиві аксесуари.

Коментарі

Написати коментар